méz biztonsági

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

Kerüljük az emberek egy ismert allergia vagy érzékenység zeller, pollen, vagy egyéb méhészeti kapcsolatos allergiák, és amikor mézzel készült növények a Rhododendron nemzetségbe használják, toxicitása miatt.

Allergiás reakciókról számoltak be, miután a méz használata, beleértve az asztmát, köhögés, nyelési nehézség, csalánkiütés, ajak vagy a nyelv gyulladása, viszketés, tüdőgyulladás, légszomj, duzzanat a bőr alatt, hang megváltozik, és sípoló légzés, valamint a súlyos élet- fenyegető reakciókat.

Méz valószínűleg biztonságos, ha szájon át az élelmiszer-mennyiségek, vagy ha ajánlott dózisban használják. A méz esetleg biztonságos, ha a bőrre.

Méz okozhat rendellenes vagy hiányzik szívritmus, homályos látás, változások az íz, változások a fehérvérsejtszám, mellkasi fájdalom, hasmenés, kettős látás, álmosság, gyengeség, fáradtság érzése égő, viszkető érzés a bőrön, láz, szívroham méz mérgezés (izzadás vagy gyengeség, ha mézet termelt Rhododendron növények használnak), hiperaktivitás, tudatzavar, fokozott nyálelválasztás, légzési panaszok, enyhe bénulás, mozgásszervi problémák, kisebb hegesedés, hányinger, idegesség, fájdalom, görcsök, alvási problémák, izzadás, fogszuvasodás, gyomorpanaszok, húgyúti fertőzések, hányás, fogyás, és a seb kiszáradását vagy fertőzés.

Méz befolyásolhatja a vércukorszintet. Óvatosság ajánlott cukorbetegek vagy alacsony vércukorszint, és a gyógyszereket szedők, gyógynövények, vagy kiegészítőket, amelyek befolyásolják a vércukorszintet. Vércukorszint nyomon kell követni egy szakképzett egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész, és a gyógyszeres kezelés módosítására lehet szükség.

Méz növelheti a vérzés kockázatát. Óvatosan kell eljárni az emberek, hogy vérzékenységben vagy gyógyszerek szedése, amelyek fokozhatják a vérzés kockázatát. Adagmódosítások lehet szükség.

Méz okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az emberek a drogok vagy gyógynövények és táplálékkiegészítők csökkentik a vérnyomást.

Méz zavarhatja az utat a test folyamatait bizonyos gyógyszerek segítségével a máj “citokróm P450” enzimrendszert.

Használja óvatosan, ha az eredete a méz nem ismert, mert lehetséges, hogy a toxicitást.

Használja óvatosan az emberek, akik a szívbetegségek, idegrendszeri betegségek, valamint gyomorban vagy bélben körülmények között.

Használja óvatosan akik antibiotikumok, szív gyógyszereket, idegrendszeri szerek, gyomorban vagy bélben gyógyszerek, és a fogyás szerek.

Kerüljük a 12 év alatti gyermekek hónapos korban.

Kerüljük az emberek ismert allergia vagy érzékenység zeller, pollen, vagy egyéb méhészeti kapcsolatos allergiák, és amikor mézzel készült növények a Rhododendron nemzetségbe használják, toxicitása miatt.

Megjegyzés: Méz, hogy szennyezett a baktériumok Clostridium botulinum okozhat mérgezést csecsemők és kisgyermekek. Azonban ez nem veszélyezteti az idősebb gyermekek és felnőttek.

Hiányoznak a tudományos bizonyíték a méz terhesség vagy szoptatás során. Méz szennyező anyagokat tartalmazhat, amelyek károsak lehetnek a várandós vagy szoptató nők, illetve a magzatra.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés