szívinfarktus megelőzés: kell elkerülni a passzív dohányzást?

A passzív dohányzás kitettség kockázati tényezője szívrohama. Légzés passzív dohányzás is okozhat a sejtek a vérben, amelyek felelősek a véralvadást (vérlemezkék) lesz ragadósak, így a vér nagyobb valószínűséggel vérrög. Ez okozhat egy vérrög képződhet, amely elzárhatja az artériát, ami szívrohamot vagy stroke.

A passzív dohányzás is okoz endoteliális diszfunkció, ami az artériák nem tud tágulni. Ez az állapot van társítva a legtöbb formája a szív- és érrendszeri betegségek, mint például magas vérnyomás, koszorúér-betegség, krónikus szívelégtelenség, perifériás artéria betegség, cukorbetegség és krónikus vese (renális) meghibásodása.

Vegyi anyagok a passzív dohányzást is irritálhatja a bélés artériák, így azok megduzzadnak (gyulladás). Ez a gyulladás szűkítheti artériák, növeli a kockázatát, hogy a szívroham.

Számos tanulmány bizonyította, hogy a szívroham arányok lemenni területek után füstmentes törvényeket. Ha dohányzik, a legjobb módja annak, hogy csökkentse a szívroham kockázata, hogy kilép. Ha rendszeresen körül dohányosok, ösztönzik őket, hogy kilép, vagy füst a szabadban, amelyek csökkentik a passzív dohányzást mások lélegezni. Ez különösen fontos, ha volt korábbi szívroham, vagy már diagnosztizált szívbetegség.

Val vel