hepatitis B vakcina intramuszkuláris

Terápiás Osztály: Vaccine

Használja a hepatitis B vakcina

Hepatitis B vakcina rekombináns készül nélkül emberi vért vagy vérkészítményt vagy bármely más emberi eredetű anyagokat. Ez nem adja meg a hepatitis B vírus (HBV), vagy a humán immunhiány vírus (HIV).

HBV-fertőzés az egyik fő oka a súlyos májbetegségek, mint például a hepatitis és cirrhosis és egy típus a májrák úgynevezett elsődleges hepatocelluláris karcinóma.

Terhes nők, akik hepatitis B fertőzés vagy hordozói a hepatitis B vírus adhat a betegség a csecsemők, amikor megszületett. Ezek a babák gyakran szenvednek súlyos, hosszú távú betegségek a betegség.

Elleni immunizálás hepatitis B betegség ajánlott minden újszülöttek, csecsemők, gyermekek és serdülők számára 19 éves korig. Azt is javasolta, a felnőttek, akik élnek olyan területeken, amelyek magas aránya a hepatitis B betegség vagy akik fokozott kockázatnak lehetnek kitéve a fertőzés hepatitisz B vírus. Ezek a felnőttek közé

Ez a vakcina csak az orvos vagy más engedélyezett egészségügyi szakember.

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a hepatitis B vakcinával, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használat előtt a hepatitis B vakcina

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát hepatitis B vakcina rekombináns gyermekeknél.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát hepatitis B vakcina rekombináns az idősek.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják a lövés az egyik az izmokat. Ha vérzést problémák, mint a hemofília, a vakcina adható, mint egy lövés a bőre alatt.

Ezt a vakcinát rendszerint a lehető 3 adagot. Az első adag után, két dózisban adják 1 hónap és 6 hónappal az első adag, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

Nagyon fontos, hogy Ön vagy gyermeke visszatérhet az orvos irodájában a megfelelő időben, a második és a harmadik adag. Feltétlenül értesítse orvosát, ha bármilyen nemkívánatos hatások után bekövetkező Ön vagy gyermeke megkapja ezt a vakcinát.

Ez a vakcina okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van kiütés, viszketés, duzzanat a nyelv és a torok, vagy légzési nehézség miután kap az injekciót.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke allergiás a latex. A tűvédő és gumidugattyúból az előretöltött fecskendő tartalmaz száraz, természetes latex gumiból, ami okozhat allergiás reakciót az emberek egy latex allergia.

Ez a vakcina nem nyújt védelmet a hepatitisz B fertőzés, ha már fertőzött a vírussal idején megkapja a lövés.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Megfelelő felhasználása hepatitis B vakcina

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Hepatitis B megelőzése hepatitis b felnőtt vakcina Twinrix, Engerix-B, Recombivax HB Pediatric / serdülő, Pediarix, Comvax, Haemophilus b konjugált (PRP-OMP) vakcina / hepatitis b gyermekgyógyászati ​​vakcina, Engerix-B Pediatric, Recombivax HB felnőtt, Recombivax HB Dialízis készítmény, diftéria toxoid / hepatitis b gyermekgyógyászati ​​vakcina / pertussis, acellularis / poliovírus vakcina, inaktivált / tetanusztoxoid

Óvintézkedések használat közben hepatitis B vakcina

hepatitis B vakcina mellékhatásai

hepatitis b felnőtt vakcina