hisztrelin-acetátot szubkután

Terápiás Osztály: Az endokrin-Metabolikus Agent

Használja a hisztrelin-acetátot

Farmakológiai Osztály: gonadotropin releasing hormon agonista

Hisztrelin (Vantas®) kezelésére használják előrehaladott prosztatarák felnőtteknél. Ez csökkenteni fogja a tesztoszteron szintet, a férfi hormon, a vérben. A tesztoszteron teszi a legtöbb prosztatarák növekedését. Hisztrelin nem gyógyítja a prosztatarák, de segíthet enyhíteni a tüneteket.

Hisztrelin (Supprelin® JA) kezelésére használják központi korai pubertás (CPP) gyermekeknél. CPP olyan állapot, amikor a pubertás kezdődik szokatlanul fiatal korban. Ez általában azt jelenti, pubertás előtt következik be 8 éves lányok előtt 9 éves korig a fiúk. Hisztrelin működik mennyiségének csökkentésével a nemi hormonok (pl ösztrogén és tesztoszteron) a vérben.

hisztrelin-acetátot csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert hisztrelin-acetát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a hisztrelin-acetátot vagy egyéb gyógyszereket. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

A Vantas® formájában hisztrelin nem alkalmazható gyermekek esetében.

Használata előtt hisztrelin-acetátot

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a hatásait Supprelin® LA formájában hisztrelin alatti gyermekek 2 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását hisztrelin (pl Supprelin® LA, Vantas®) geriátriai betegekben.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz hisztrelin-acetátot, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata hisztrelin-acetátot bármelyik az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata hisztrelin-acetátot bármelyik az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát hisztrelin-acetátot. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember ad hisztrelin-acetátot. A hisztrelin implantátumot kerül a bőr alá a felkar.

Orvosa fogja kezelni a felkar egy zsibbasztó gyógyszert, majd vágott egy kis bemetszést, hogy helyezze az implantátumot. A metszés zárva lesz akár öltéssel vagy sebészeti csíkokra. Pólyát kerül át a karját, és a helyén marad 24 órán keresztül.

Ne távolítsa el a sebészeti szalagok. Lehetővé teszi, hogy leesik a saját néhány nap elteltével. Ha a metszés lett varrva, az orvos eltávolítja a varratokat, vagy fognak oldódni néhány nap elteltével.

Miután az implantátum kerül beillesztésre, meg kell tartani a kart tisztán és szárazon. Ne úszni vagy fürödni 24 órán át. Meg kell kerülni nehezét vagy megerőltető testmozgás az első 7 nap után az implantátumot.

Előfordulhat, hogy a fájdalom, bőrpír, vagy bevérzés a helyszínen, ahol az implantátumot. Ha a kar nem gyógyult 2 héten belül, miután megkapta az implantátum vagy ha továbbra is bőrpír vagy fájdalom, forduljon orvoshoz.

Az implantátum marad a helyén egy évig (12 hónapig), és azután eltávolítottuk. Ha szükséges, orvosa be egy új implantátum folytatni a kezelést egy évre.

hisztrelin-acetátot jön beteg utasításokat. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, az implantátum a megfelelő helyen, és ha megfelelően működik. Bizonyos orvosi vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Női betegek: nem kaphat a hisztrelin-acetátot, ha terhes, vagy teherbe eshet. Használata hisztrelin-acetátot, míg terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

A gyermekek számára a Supprelin® LA: A gyógyszer is okozhat rövid vérszintemelkedés bizonyos hormonok. Ezalatt az idő alatt, azt tapasztalhatja, több jelét pubertás a gyermek, beleértve a könnyű hüvelyi vérzés és az emlő megnagyobbodása lányok. Ha a gyermek tünetei nem javulnak 4 héten belül, vagy ha azok rosszabbodnak, forduljon orvoshoz.

Helyes használata hisztrelin-acetátot

A férfi betegek

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt hisztrelin-acetátot. Lehet, hogy hagyja abba a hisztrelin-acetátot néhány napig, mielőtt még az orvosi vizsgálatok.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben hisztrelin-acetátot

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Korai pubertás tamoxifen, Nolvadex, Vantas hisztrelin, Soltamox, Synarel

Prosztatarák ösztradiol, Premarin Lupront, Estrace, bikalutamid, Casodexet, Taxotere Xtandi, Zytiga, docetaxel, Zoladex

hisztrelin-acetátot Side Effects

hisztrelin

 vagy csatlakozz a hisztrelin támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.