hogyan lehet bronchitis megelőzhető?

Nem lehet mindig megelőzni az akut vagy krónikus hörghurut. Azonban, akkor tegyen lépéseket, hogy csökkentse a kockázatot mindkét feltétel. A legfontosabb lépés az, hogy leszokik a dohányzásról, vagy nem indul el a dohányzást.

További információ arról, hogyan lehet leszokni a dohányzásról, menj a betegségek és állapotok Index Dohányzás és Your Heart cikket és a Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet “A Guide egy egészséges szív.” Bár ezek a források összpontosítani a szív egészségének, ezek közé tartoznak az általános információkat hogyan lehet leszokni a dohányzásról.

Továbbá, próbálja elkerülni a más tüdőt irritáló, mint a passzív dohányzást, por, füst, gőz, és a légszennyezés. Például, viseljen maszkot a száj és az orr, ha használja festék, festék eltávolító, lakk, vagy egyéb olyan anyagok erős füst. Ez segít megvédeni a tüdőt.

Gyakran mosson kezet, hogy korlátozza a kitettség a baktériumok és a baktériumok. Orvosa is javasolhatja, hogy kap egy éves influenza elleni védőoltást, és a tüdőgyulladás vakcina.