hurthle sejtes rák

Hurthle (HEERT-luh) sejtes rák egy ritka daganat, amely érinti a pajzsmirigy.

A pajzsmirigy egy pillangó alakú mirigy az alapja a nyakát. Ez hormonokat, amelyek nélkülözhetetlenek a szabályozó a szervezet anyagcsere.

Hurthle sejtes rák is nevezik Hurthle karcinóma vagy oxyphilic carcinoma. Hurthle sejt rákos egyike a számos típusú rákos megbetegedések, amelyek befolyásolják a pajzsmirigy.

Hurthle sejtes rák lehet agresszívebbek, mint más típusú pajzsmirigyrák. Műtéti eltávolítása a pajzsmirigy a leggyakoribb kezelést.

Jelei és tünetei Hurthle sejtes rák tartalmazhat

Mikor kell orvoshoz

Ezek a jelek és tünetek nem feltétlenül jelenti azt, hogy Hurthle sejt rákos. Lehetnek utaló más egészségügyi feltételek – mint például a gyulladás a pajzsmirigy vagy jóindulatú megnagyobbodása a pajzsmirigy (golyva).

Amit megtehetsz

Hogy egy találkozót meg orvosával, ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt.

Ez nem világos, hogy mi okozza Hurthle sejt rákos.

Az orvosok tudják, hogy a rák kezdődik, amikor egy sejt alakul ki a hibákat a saját DNS – a genetikai anyag, amely utasításokat tartalmaz biokémiai folyamatokat a szervezetben. Ha a DNS megváltozik, vagy megsérül, ezek a gének nem működnek megfelelően, ami a sejtek növekedését az ellenőrzés és végül alkotnak tömeg (tumor) rákos (rosszindulatú) sejtek.

Tényezők, amelyek növelik a kialakulásának kockázatát Hurthle sejtes rák közé

Kérdések kérdezze meg orvosát

Lehetséges szövődmények Hurthle sejtes rák közé

Kezdjük azzal, hogy egy találkozót a háziorvos vagy a háziorvos, ha jelei és tünetei aggasztja Önt.

Ha Hurthle sejtes rák gyanúja merül fel, akkor lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott kezelésére pajzsmirigy rendellenességek (endokrinológus), vagy egy orvos, aki specializálódott a rák gyógyításában (onkológus).

Mivel a kinevezések lehet rövid, ez gyakran hasznos érkezik felkészült. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és mit várnak el az orvos.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk tehet időt, hogy menjen át pontot szeretne több időt tölteni a. Lehet kérni,

Mit várnak el az orvos

Vizsgálatok és eljárások diagnosztizálására használt Hurthle sejtes rák közé

A kezelés a Hurthle sejtes rák általában műtétre van szükség, hogy távolítsa el a pajzsmirigy. A sugárterápia és a kemoterápia lehet lehetőségeket.

Teljes vagy majdnem teljes eltávolítása a pajzsmirigy (pajzsmirigy) a leggyakoribb kezelés Hurthle sejt rákos.

Alatt pajzsmirigy-eltávolítás, a sebész eltávolítja az összes vagy majdnem az összes pajzsmirigy és a levelek apró széleit pajzsmirigy közelében kis szomszédos mirigyek (mellékpajzsmirigy), hogy kisebb az esélye, hogy károsítja őket. A mellékpajzsmirigy szabályozni a szervezet kalcium szintjét.

Környező nyirokcsomókat lehet szüntetni, ha van gyanú, hogy a rák átterjedt a számukra.

Kapcsolatos kockázatok thyroidectomia közé

Sebészet

A műtét után, az orvos fogja felírni a hormon levotiroxin (Synthroid, Unithroid, mások) nemi hormon által termelt pajzsmirigy. El kell venni a hormon az egész életed.

Radioaktív jód terápia során lenyelt egy kapszula, amely tartalmaz egy radioaktív folyadék.

Radioaktív jód kezelés

Radioaktív jód kezelés ajánlható a műtét után, mert segít elpusztítani a maradék pajzsmirigyszövet, ami nyomokban tartalmaznak rák. Radioaktív jód terápiát is fel lehet használni, ha Hurthle sejtes rák átterjedt más testrészek.

Ideiglenes mellékhatásai radiojód terápia tartalmazhat

Sugárkezelés használ nagyteljesítményű energia gerendák, mint az X-sugarak, hogy megöli a rákos sejteket. Sugárkezelés során, te elhelyezni az asztalon, és a gép körül mozog, a szállítás, hogy a sugárzás bizonyos pontokat a testén.

Sugárkezelés lehet egy lehetőség, ha rákos sejtek maradnak a műtét után és a radioaktív jód kezelést, vagy ha Hurthle sejt rákos terjed.

Mellékhatások a következők lehetnek

Sorafenib (Nexavar) egy gyógyszeres kezelés áttétes vagy agresszív pajzsmirigyrák, hogy nem reagál a radioaktív jód-kezelés. Mellékhatások közé tartozik a magas vérnyomás, hasmenés, fáradtság, bőrkiütés és a súlyvesztés.

Sugárkezelés

További új gyógyszerek kezelésére Hurthle sejtes rák is vizsgálnak.

A diagnózis Hurthle sejtes rák is kihívást jelent, és ijesztő. Idővel rájössz, stratégiák segítségével kezelheti a stressz és a szorongás a rák diagnózisa. Addig itt van néhány ötlet, hogy segítsen megbirkózni

keresse fel orvosát

kemoterápiás kezelés