frovatriptán

Terápiás Osztály: migrén elleni

Használja a frovatriptán

Farmakológiai osztály: szerotonin receptor agonista, az 5-HT1

Sokan úgy találják, hogy a fejfájás múlik el teljesen után vesznek frovatriptán. Más emberek találják, hogy a fejfájás sokkal kevésbé fájdalmas, és hogy képesek visszamenni normális tevékenységüket noha fejfájás nem teljesen eltűnt. Frovatriptán gyakran enyhíti más tünetek fordulnak elő együtt a migrénes fejfájás, hányinger, hányás, fényérzékenység, és az érzékenység a hang.

Frovatriptán nem egy közönséges fájdalomcsillapító. Nem szabad enyhítésére használnak bármilyen fájdalom más, mint a migrénes fejfájás. frovatriptán általában használt akiknek fejfájás nem enyhül az acetaminofen, aszpirin vagy más fájdalomcsillapító.

Frovatriptán okozott súlyos mellékhatások az egyes emberek, különösen az emberek, akik szív- vagy érrendszeri betegség. Ügyeljen arra, hogy beszélje meg orvosával a kockázatokat a frovatriptán valamint az előnyöket.

frovatriptán csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert frovatriptán, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a frovatriptán vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt frovatriptán

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását frovatriptán a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát frovatriptán az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed frovatriptán, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata frovatriptán bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata frovatriptán bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát frovatriptán. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye frovatriptán kizárólag az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. A túl sok frovatriptán növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Ne használja frovatriptán a fejfájás, ami eltér a szokásos migrén. Ehelyett, kérdezze meg kezelőorvosát.

Hogy enyhíti a migrén a lehető leghamarabb, használja frovatriptán amint a fejfájás fájdalom kezdődik. Még ha kapsz figyelmeztető jelek a közelgő migrén (aura), meg kell várni, amíg a fejfájás kezdődik használata előtt frovatriptán.

Kérdezze meg orvosát, idő előtt bármilyen más gyógyszert lehet venni, ha frovatriptán nem működik. Miután elkészítettük a másik gyógyszer, kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges. Fejfájás, hogy nem enyhül frovatriptán néha okozta körülmények igénylő más kezelést.

Ha úgy érzi, sokkal jobb, miután egy adag frovatriptán, de a fejfájás jön vissza, vagy rosszabbodik, egy idő után, akkor lehet használni egy további adag frovatriptán után 2 órával az első adag. Ne használjon több, mint 3 adag bármely 24 órás időszakban.

frovatriptán jön egy betegtájékoztató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Az adagot a frovatriptán különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú frovatriptán. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata frovatriptán

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye.

Ne szedje frovatriptán ha már használt más triptan vagy ergot-típusú migrén gyógyszerek az elmúlt 24 órában. Néhány példa a triptan gyógyszerek aimotríptán (Axert®), eletriptán (Relpax®), naratriptánt (Amerge®), szumatriptán (Imitrex®, Treximet®) vagy zoimitriptán (Zomig®). Néhány példa az ergot-típusú gyógyszereket dihidroergotamin (D.H.E. 45®, Migranal®), ergotamin (Bellergal®, Cafergot®, Ergomar®, Wigraine®) vagy metiszergidet (Sansert®).

frovatriptán okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben frovatriptán.

Kérdezze meg orvosát, ha már használta frovatriptán és a migrén rosszabbodott, vagy felmerülésének gyakrabban.

frovatriptán növelheti a kockázata annak, szívritmuszavar, szívinfarktus, angina, vagy a stroke. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha Ön vagy családtagja már a szívbetegségek, ha cukorbeteg, magas vérnyomás, vagy ha dohányzik. Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen tünete szívprobléma, például mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, egyenetlen szívverés, hányinger vagy hányás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a vállak, a karok, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, vagy izzadás. Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen tünet a stroke, mint a zavartság, nehezített beszédzavar, kettős látás, fejfájás, képtelen mozgatni a karok, lábak, vagy az arc izmait, hogy képtelen beszélni, vagy lassú beszéd.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a mellkasi fájdalom, az állkapocs és a nyak szorítás miután frovatriptán. Szintén tájékoztassa orvosát, ha hirtelen vagy súlyos hasi vagy gyomorfájdalom vagy véres hasmenés használata után frovatriptán.

Óvintézkedések használat közben frovatriptán

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látást, nehézségei vannak az olvasással, vagy bármilyen más változást látás használata közben frovatriptán. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Használata frovatriptán önmagában vagy kombinációban más migrén gyógyszerek 10 vagy több nap havonta súlyosbodásához vezethet fejfájás. Lehet tartani a fejfájás napló rögzíti az fejfájás gyakoriságát és a kábítószer-használat.

Feltétlenül közölje orvosával, ismer minden egyéb gyógyszerről, amit használ. Frovatriptán okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, amikor együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ez magában foglalja a depresszió kezelésére használatos gyógyszert, például az amitriptilin (Elavil®), citalopram (Celexa®), duloxetine (Cymbalta®), escitalopram (Lexapro®), fluoxetin (Prozac, Sarafem®, Symbyax®), fluvoxamin (Luvox®) olanzapin (Zyprexa®), paroxetin (Paxil®), szertralin (Zoloft®), vagy venlafaxin (Effexor®). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha nyugtalanság, zavartság, hasmenés, idegesség, miközben beszél, hogy nem normális, láz, hiperaktív reflexek, rossz koordináció, nyugtalanság, hidegrázás, izzadás, reszketés vagy remegés, amit nem lehet irányítani, vagy rángatózás. Ezek lehetnek tünetei szerotonin szindróma.

Alkoholtartalmú italok fogyasztása teheti a fejfájás rosszabb, illetve ne okozzon újabb fejfájást is előfordulnak. Emberek, akik szenvednek súlyos fejfájás kéne kerülni az alkoholtartalmú italok, különösen a fejfájás.

Néhány ember úgy érzi álmos vagy szédül alatt vagy után a migrén, vagy miután frovatriptán enyhíti a migrén. Mindaddig, amíg vannak álmosság vagy szédülés, ne vezessen, ne használjon gépeket, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, amíg nem tudja, hogyan hat Önre frovatriptán.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

frovatriptán Side Effects

frovatriptán

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Migrén diclofenac, metoklopramid, szumatriptánnal Reglan, Imitrex, Maxalt, ciproheptadin, Relpax, Excedrin, rizatriptán, Botox, Fiorinal, butaibitál vegyület, Zomig, Excedrin migrén, ergotamin, Vioxx, Cambia, Treximet, naratriptánnai, zoimitriptán, Cafergot, Axert, Amerge

 vagy csatlakozz a frovatriptán támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.