halláscsökkenés és idősebb felnőttek

Mi halláscsökkenést?

Van más halláskárosodása?

Mi a teendő, ha van baj hallás?

Miért veszít a hallásom?

Milyen kezelések és eszközök segítségével?

Lehet barátaim és a család segíteni?

Vannak különböző stílusok hallókészülék?

Új típusú támogatások rendelkezésre?

Hol találok további információt halláscsökkenés és idősebb felnőttek?

Ezen az oldalon

A halláskárosodás egy hirtelen vagy fokozatosan csökken, milyen jól lehet hallani. Ez az egyik leggyakoribb befolyásoló feltételeket idősebb és idős felnőttek. Körülbelül egy három éves kor között 65 és 74 már halláscsökkenés és közel fele az idősebb, mint 75 van halláscsökkenés. Gondjai tárgyalásra lehet, hogy nehéz megérteni, és kövesse az orvos tanácsát, hogy válaszoljon a figyelmeztetéseket, és hallani doorbells és riasztók. Azt is, hogy nehéz élvezni beszél a barátaival és családjával. Mindez bosszantó lehet, kínos, sőt veszélyes.

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket. Ha a válasz “igen”, hogy három vagy több ilyen kérdés, akkor lehetett volna egy halláskárosodása, és lehet, hogy ellenőriztesse a hallását orvossal.

Átvéve Ventry I. M. & Weinstein, B. E. (1982). A meghallgatás hátrány leltár az idősek: Egy új eszköz. Fül Halljad 3 (3), 128-134.

Hallási problémák súlyosak lehetnek. A legfontosabb dolog, amit tehetünk, ha úgy gondolja, hogy van egy halláskárosodása, hogy kérjen szakmai tanácsot. Számos módja van erre. Kezdheted a háziorvosát, egy otolaryngologist, orvoshoz, vagy hallókészüléket szakember. Minden más típusú képzés és a szakértelem. Minden lehet fontos része a hallás egészségügyi ellátás.

Egy otolaryngologist (ó-toe-odú-in-GAH-luhjist), egy orvos, aki specializálódott diagnosztizálásában és kezelésében betegségek a fül, orr és a torok. Egy otolaryngologist megpróbálja kideríteni, miért okoz gondot a hallás és kínálnak a kezelési lehetőségeket. Ő is utalhat, hogy egy másik meghallgatásra szakmai, orvoshoz (aw-dee-AH-luh-jist). Orvoshoz szakosodott képzés azonosítása és mérése típusát és fokú halláscsökkenés, és azt ajánlja a kezelési lehetőségeket. Gége is lehet engedélyt, hogy illeszkedjen hallókészülék. Egy másik forrás hallókészülékek egy hallókészülék specialista, aki engedélyezett állapotban lefolytatására és értékelje az alapvető hallás vizsgálatok, tanácsadást, és fitt és vizsgálati hallókészülék. Meg kell vizsgálni egy orvos, mielőtt fel lehet szerelni egy hallókészülék, bár a szövetségi törvények lehetővé teszi, hogy írja alá a mentességet, ha nem akarja, hogy meg kell vizsgálni, mielőtt megvásárolná a támogatást.

A halláskárosodás történik, különböző okokból. Sokan elvesztik tárgyalásra lassan, mivel korban. Ezt az állapotot nevezik presbycusis (prez-buh-KYOO-sis). Az orvosok nem tudják, hogy miért presbycusis érint egyesek többet, mint mások, de úgy tűnik, hogy családi halmozódást. A másik ok a hallásvesztés öregedéssel lehet év expozíció hangos zaj. Ezt az állapotot nevezik a zaj okozta halláskárosodás. Sok építőmunkások, a mezőgazdasági termelők, zenészek, repülőtéri dolgozók, udvar és fa gondozók, és az emberek a fegyveres erők halláskárosultak is fiatalabb és középkorú, mert a túl sok kitett hangos zaj. (Olvassa el a tájékoztatók Age-Related halláskárosodás és a zaj okozta halláskárosodás további információkért.)

A halláskárosodás is okozott vírusos vagy bakteriális fertőzések, a szívpanaszok vagy stroke, fejsérülés, daganatok, és bizonyos gyógyszerek.

A kezelés attól függ, a halláskárosodás, így bizonyos kezelések jobban fog működni, mint más. Számos eszköz és segédeszközök, amelyek javíthatják a halláskárosodás. Itt vannak a leggyakoribbak

Igen. Ön és családja együtt tud működni, hogy segíti a hallást. Íme néhány dolog, amit tehetünk

Dolgozik együtt, hogy jobban halljon lehet nehéz mindenki egy darabig. Ez időt vesz igénybe, hogy szokni, ahogy az emberek, mint ők beszélnek, az emberek számára, hogy megszokja hangosabban és tisztábban. Légy türelmes, és továbbra is együtt dolgozni. Meghallgatás jobb megéri a fáradságot.

Három alapvető stílusok hallókészülékek. A stílusok különböznek méret, azok elhelyezése vagy azon belül a fül, és hogy milyen mértékben felerősítik hangot.

Mögötti fül (BTE) hallókészülékek áll egy kemény műanyag dobozban a fül mögött viselnek, és csatlakozik egy műanyag illeszték, mely belefér a külső fül. Az elektronikai alkatrészek tartják abban az esetben a fül mögött. Hang utazik a hallókészülék az illeszték és a fülébe. BTE segédanyagokat használnak minden korosztály számára enyhe mély hallásvesztés. Egy új típusú BTE támogatás nyílt fit hallókészülék. Kis, nyitott fit segédeszközök illeszkednek a fül mögött teljesen, csak egy keskeny csövön a hallójáratba, amely lehetővé teszi a csatorna nyitva marad. Emiatt nyílt fit hallókészülékek lehet jó választás, akik megtapasztalják a felhalmozódó fülzsír, mivel az ilyen típusú támogatás kevésbé valószínű, hogy megsérült az ilyen anyagok. Ezen kívül néhány ember is inkább a nyílt-fit hallókészülék, mert megítélése hangjuk nem hallatszik “eltömődött”.

In-the-ear (ITE) hallókészülékek illeszkedik teljesen a külső fül és használják enyhe vagy súlyos halláskárosodást. Az eset tartja az elektronikus komponensek kemény műanyagból készül. Néhány ITE AIDS lehetnek bizonyos hozzáadott funkciók telepítve, mint például egy telefontekerccsel. Telefontekerccsel egy kis mágneses tekercset, amely lehetővé teszi számára, hogy megkapják a hang az áramkört a hallókészülék, nem pedig a mikrofon. Ez megkönnyíti hallani beszélgetések telefonon keresztül. Telefontekerccsel is segít az emberek hallani nyilvános létesítményekben, amelyek telepített speciális hangrendszerek, úgynevezett indukciós hurok rendszerek. Indukciós hurok rendszerek is megtalálhatók számos templomok, iskolák, repülőterek, és előadótermek. ITE támogatások általában nem viselt kisgyermekek, mert a beleket ki kell cserélni gyakran a fül növekszik.

Canal segédeszközök illeszkednek a hallójáratba, és a rendelkezésre álló két stílust. Az in-the-csatorna (ITC) hallókészülék készül, hogy illeszkedjen a méretét és alakját a személy hallójáratba. Egy teljesen mély hallójárati (CIC) hallókészülék szinte rejtve a hallójáratba. Mindkét típust alkalmaznak az enyhe vagy közepesen súlyos halláskárosodást.

Mivel kicsik, csatorna segédanyagok nehéz lehet az a személy, hogy állítsa, és távolítsa el. Ezen kívül, csatorna segédanyagok kevesebb hely áll rendelkezésre az akkumulátorok és a kiegészítő eszközök, mint például a telefontekerccsel. Ezek általában nem ajánlott gyermekek vagy emberek számára súlyos vagy súlyos halláskárosodás, mert a csökkentett méretű korlátozza erejüket és a hangerő.

Bár másképp működnek, mint a hallókészülékek fent ismertetett beültethető hallókészülék úgy tervezték, hogy segítsen növelni a hangátvitel rezgések belépő a belső fülbe. A középfül implantátum (MEI) egy kis eszköz csatlakozik egy a csontok a középfülben. Ahelyett, felerősítve a hang utazik a dobhártya, a MEI mozog ezek a csontok közvetlenül. Mindkét technika van a nettó eredmény az erősítése rezgéseket belépő a belső fül, hogy így kimutatható egyének nagyothallás. A csont-horgonyzott hallókészülék (BAHA) egy kis eszköz, amely kötődik a csont a fül mögött. A készülék továbbítja rezgéseket közvetlenül a belső fülbe a koponyán keresztül, megkerülve a középfülben. Bahas általában használják egyének középfül probléma vagy süketség az egyik füle. Mivel műtét szükséges beültetni vagy ezen eszközök, sok tárgyalást szakemberek úgy érzik, hogy az előnyök nem ellensúlyozzák a kockázatokat.

A fenntartja a könyvtár a szervezetek, amelyek tájékoztatást adnak a normális és rendezetlen folyamatok hallás, egyensúly, íz, illat, hang, beszéd és nyelv.

Használja a következő kulcsszavakat, hogy segítsen megtalálni a szervezetek, hogy válaszoljon a kérdésekre, és tájékoztatást nyújtanak a halláskárosodás és idősebbek

 01-4913; március 2016