Huntington-kór (chorea) útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Huntington-kór okozza bizonyos idegsejtek az agyban nem működik megfelelően. Ez vezet a szellemi leépülés és a veszteség feletti ellenőrzés főbb izommozgások. Jellemzően, a tünetek a betegség kezdődik közötti korosztály 35 és 50, bár lehet kezdeni már gyermekkorban vagy az élet későbbi .; Függetlenül attól, hogy hány éves korban kezdődik, a Huntington-betegség súlyosbodik idővel. Ez egy öröklött (genetikai) betegség. Minden gyermek a szülő a Huntington-kór egy 50% -os eséllyel örökli a betegséget .; Huntington-kór viszonylag ritka. Ez érinti az embereket minden etnikai csoport. A betegség érinti a hímek és nőstények egyenlő arányban .; Tünetek; Huntington-betegség hatással lehet; Szellemi képesség; Emlékezet kiesés; Figyelmetlenség; Elmebaj

Tünetek

Huntington-betegség hatással lehet; Szellemi képesség; Emlékezet kiesés; Figyelmetlenség; Elmebaj

Diagnózis

A tünetek a Huntington-kór kezdődik finoman. Ennek eredményeként a diagnózist nem lehet tenni, amíg a betegség kezdett romlani.

Meddig tart?

A gén, ami miatt a Huntington-kór jelen van a születéstől. A tünetek általában közepén kezdődik az élet. Ők végéig tart az élet.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Nincs módja, hogy megakadályozzák a betegség az emberek, akik örökölték a genetikai rendellenesség.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Nincs kezelés gyógyítani Huntington-kór vagy lassítani a progressziót. Számos kezelések tesztelik, hogy ha tudnak legalább lassítani a betegség előrehaladását.

Mikor kell orvoshoz

Beszéljétek a családjában előfordult a Huntington-kór orvosával. Tekintsük genetikai vizsgálatok annak megállapítására, hogy magával viszi a Huntington-gén. Azt is érdemes tisztában van a kockázatokkal, mielőtt a gyerekek.

Prognózis

Nincs kezelés hogy megállítsák a progresszió a Huntington-kór.