Huperzine a

Gyakori elnevezések: Huperzine különítjük el a klub moha Huperzia serrata. Az is ismert, mint Chien Tseng Ta, Jin Bu Buan, Qian Ceng Ta, Ő Zu Cao, Shi Song. Egyéb termékek tartalmazó Huperzine közé Memorzine, Brainmax, Neuroflow.

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

Club moha primitív, edényes növények, amelyek különböznek a valódi mohák azzal, speciális folyadék-vezető szövetek, de mint a mohák, szaporodnak útján spórák, melyek vagy fürtözött kis kúp vagy viseli a axils a kis léptékű, mint a levelek . Növények A 15 évnél idősebb csak nőnek 10 cm magas. Néhány faj Lycopodium nevezzük őrölt fenyő vagy cédrus kúszó, különösen azokat, amelyek hasonlítanak a miniatűr Hemlocks lapított legyező alakú ágak gyakran használják karácsonyi díszek.

Használata klub moha vezethető vissza, hogy a kínai gyógyszerkönyv a Tang-dinasztia, mint Shi Song, használt a reuma és a megfázás, ellazítja az izmokat és az inakat, és javítja a vérkeringést. A klub moha H. serrata óta használják a kínai népi gyógyászatban név alatt Qian Ceng Ta (Chien Tseng TA) kezelésére zúzódások, húzódások, duzzanat, és újabban, szerves foszfát mérgezés, myasthenia gravis, és a skizofrénia. A tanulmány a kémia és a gyógyszerészet, a növény és alkaloidok lendületet a 1980-as kínai tudósok.

A Cochrane-összefoglaló hatásának Huperzine az Alzheimer-kór, valamint más véleménye, vegye figyelembe, hogy nincs minőségi hosszú távú klinikai vizsgálatokban, hogy támogassa a végleges kijelentéseket helyet terápia Huperzine ellenére számos klinikai vállalt.

Történelmileg, klub moha óta használják a kezelésére zúzódások, húzódások, duzzanat, reuma, és a megfázás, ellazítja az izmokat és az inakat, és javítja a vérkeringést. Mivel a kolinészteráz-aktivitás, Huperzine A, A összetevője a teljes növény, vizsgálták a potenciális kezelésére történő alkalmazásra Alzheimer-kór és más központi idegrendszeri rendellenességek; azonban még mindig nem elegendő bizonyíték támasztja alá a rutinszerű használata.

Huperzine A-t vizsgálták az orális dózisok 0,2 és 0,4 mg / nap az Alzheimer-kór.

Ellenjavallatok még nem azonosították.

Biztonsági információkat és hatásosságot terhesség és szoptatás hiányzik.

Semelyik jól dokumentált.

A klinikai vizsgálatok során, kolinerg mellékhatásokat észleltek, beleértve a hiperaktivitás, orrdugulás, hányinger, hányás, hasmenés, álmatlanság, szorongás, szédülés, szomjúság, és a székrekedés. Az egyik vizsgálatban jelentett rendellenességek az EKG minták (szívelégtelenséget és aritmia).

Tünetei Akut toxicitás hasonlóak más kolinerg gátlók, és tartalmazza izomremegés, nyáladzás, könnyek, fokozott bronchiális váladék és inkontinencia. Nem mutagén vagy teratogén hatást találtak rágcsálókon végzett.

Referenciák