szívzörejük

Szívzörejük hangok alatt szívverés ciklus – mint például whooshing vagy swishing – által turbulens vér vagy annak közelében a szíved. Ezeket a hangokat lehet hallani a sztetoszkópot. A normális szívverés teszi két hang, mint a “lubb-Dupp” (olykor “bú-DUP”), amelyek a hangokat a szívbillentyűk zárás.

Szívzörejük lehet jelen a születéskor (veleszületett), illetve fejleszteni az élet későbbi szakaszában. A zörej nem betegség -, de zúg jelezheti a mögöttes szívbetegsége van.

Gyakran előfordul, hogy szívzörejük ártalmatlan (ártatlan), és nem igényel kezelést. Néhány szívzörejük megkövetelheti nyomon követési vizsgálatok, hogy biztosan a zörej nem okozott komoly mögöttes szívbeteg. A kezelés szükség esetén irányul az oka a szívzörej.

Ha van egy ártalmatlan szívzörej, közismertebb nevén egy ártatlan szívzörej, akkor valószínűleg nem lesz semmilyen más tünettel.

Egy kóros szívzörej okozhat nincs nyilvánvaló más jelek vagy tünetek, eltekintve a szokatlan hang orvosához hall, amikor hallgat a szív sztetoszkóppal. De ha ezek a jelek vagy tünetek, utalhatnak szívprobléma

Mikor kell orvoshoz

A legtöbb szívzörej nem súlyos, de ha úgy gondolja, vagy gyermekének szívzörej, hogy egy találkozót, hogy a háziorvos. Kezelőorvosa meg tudja mondani, ha a szívzörej ártatlan, és nem igényel további kezelést, vagy ha a mögöttes szívprobléma tovább kell vizsgálni.

Ártatlan szívzörejük

Két fajta szívzörejük: ártatlan zúg és rendellenes zörejek. Egy személy egy ártatlan zörej van egy normális szív. Ez a fajta szívzörej gyakori újszülöttek és a gyermekek.

Egy kóros szívzörej sokkal komolyabb. A gyermekek, abnormális zörejek általában okozta veleszületett szívbetegség. A felnőttek, abnormális zörejek leggyakrabban miatt szerzett szívbillentyű problémák.

Egy ártatlan zörej akkor fordul elő, amikor a vér gyorsabban áramlik, mint a normál szíven. Feltételek okozhat gyors vér áramlását a szív, ami egy ártatlan szívzörej, többek között

Ártatlan szívzörejük eltűnhet idővel, vagy tarthat az egész életed anélkül, hogy valaha, hogy további egészségügyi problémákat.

Rendellenes szívzörejük

A leggyakoribb oka a rendellenes zörejek gyermekeknél, amikor újszülött strukturális problémák a szív (veleszületett szívhibák).

Közös veleszületett okozó szívzörejük közé

Lyukak a szív vagy a kardiális shunt. Az úgynevezett sövényhiány, lyukak a szív lehet, hogy nem lehet komoly, attól függően, hogy a méret a lyuk és a helyét.

Kardiális shunt fordulhat elő, ha van egy rendellenes véráramlás közötti szívüregek vagy ereket, ami ahhoz vezethet, hogy a szívzörej.

Egyéb okok kóros szívzörej ilyenek a fertőzések és feltételeket, amelyek károsítják a struktúrák, a szív és sokkal gyakoribbak az idősebb gyermekek vagy felnőttek. Például

Amit megtehetsz

Endokarditisz. Ez a fertőzés a belső bélés a szív és a szelepek általában akkor fordul elő, ha a baktérium vagy más kórokozók más testrészt, például a száj, elterjedt a véráramba, és benyújtani a szívedben.

Nem kezelik, endocarditis károsíthatja vagy tönkre szívbillentyű. Ez az állapot általában akkor fordul elő, akik már rendelkeznek szívbillentyű-rendellenességek.

Vannak kockázati tényezők, amelyek növelik a kialakulásának esélyét a szívzörej, beleértve

Tényezők, amelyek növelik a baba kialakulásának veszélyét szívzörej közé

Ha úgy gondolja, vagy gyermekének szívzörej, hogy egy találkozót, hogy a háziorvos. Bár a legtöbb szívzörejük ártalmatlan, ez egy jó ötlet, hogy zárja ki a mögöttes szívproblémák súlyosak lehetnek.

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert gyakran sok beszélni, ez egy jó ötlet, hogy készüljön fel a találkozót. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és tudja, hogy mit várnak el az orvos.

Mit várnak el az orvos

Idejét az orvos korlátozott, így készül egy lista a kérdéseket lehet segíteni, hogy a legtöbb időt együtt. Mert szívzörej, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje megy át minden pontot szeretne több időt tölteni a. Orvosa kérheti

Kiegészítő vizsgálatok

Szívzörejük rendszerint észlelt, ha az orvos hallgatja a szíved egy sztetoszkóp során a fizikális vizsgálat.

Annak ellenőrzésére, hogy a zörej ártatlan vagy abnormális, orvosa mérlegelni fogja

Orvosa azt is meg más jelek és tünetek a szívproblémák és kérdezni a kórtörténet és hogy a család többi tagja is volt szívzörej vagy szívbetegségek kezelésére alkalmazzák.

Ha az orvos úgy gondolja, a szívzörej kóros, Ön vagy gyermeke szükség lehet további vizsgálatok, ideértve

Szívkatéterezés. Ebben a tesztben egy katétert a vénába vagy artériába a végtagot, amíg el nem éri a szívet. A nyomás a szív üregeiben lehet mérni, és festék lehet beadni.

A festék látható egy X-ray, amely lehetővé teszi orvosa látja a vér áramlását a szív, az erek és a szelepek, hogy ellenőrizze a problémákat. Ez a vizsgálat az alkalmazható, ha más vizsgálatok voltak meggyőzőek.

Gyógyszerek

Egy ártatlan zörej általában nem igényel kezelést, mert a szív normális. Ha ártatlan zúgolódik az eredménye egy betegség, mint a láz, vagy túlműködés, a mormogás elmegy egyszer, hogy a feltétel kezelt.

Ha Ön vagy gyermeke abnormális szívzörej, a kezelés nem feltétlenül szükséges. Orvosa az állapot követésére idővel. Ha kezelésre van szükség, ez attól függ, hogy mit szív probléma okozza a zörej, és tartalmazhat gyógyszerek vagy műtét.

A gyógyszert az orvos által előírt függ az adott szívproblémája van. Bizonyos gyógyszerek, orvosa ad közé

Sok szelep feltételeket nem lehet kezelni gyógyszerekkel egyedül. Attól függően, hogy szívének állapota, orvosa javasolhatja az alábbi lehetőségek közül kezelésére sérült vagy szivárgó szelep

Sebészet

Valve javítás

Javítani a szelep, az orvos ajánlhat az alábbi eljárások

műbillentyű

Sok esetben, a szelepet ki kell cserélni. lehetőségek közé

Nyitott szívműtét. Ez az elsődleges sebészi kezelés a súlyos billentyű szűkülete. A sebész eltávolítja a szűkült billentyűn, és helyére egy mechanikus szelep vagy szövet szelepet.

Mechanikus szelepek, fémből készült, tartós, de megvan a veszélye annak vérrögképződés. Ha kap egy mechanikus szelep, akkor be kell venni egy véralvadásgátló gyógyszerek, mint a warfarin (Coumadin, Jantoven), az élet, hogy megakadályozza a vérrögök képződését.

Tissue szelepek – amely származhat a disznó, tehén vagy emberi elhunyt donor – gyakran végül ki kell cserélni. Egy másik típusú szövet műbillentyű, hogy használja a saját pulmonalis billentyű (autografttal) bizonyos esetekben lehetőség van.

Katéteres aorta műbillentyű (Tavr). Egy kevésbé invazív, Tavr magában cseréje az aortabillentyű a műbillentyű keresztül egy artériát a lábában vagy egy kis bemetszést a mellkasát.

Bizonyos esetekben egy szelep lehet beilleszteni katéteren keresztül egy szövet csere szelep hogy ki kell cserélni (szelep-in-szelep eljárás).

Tavr általában fenntartva egyének súlyos aorta billentyű szűkület, akik fokozott kockázatnak vannak kitéve a szövődmények aortabillentyű műtét.

Az orvosok használják azt javasolják, hogy a legtöbb ember a kóros szívzörej antibiotikumokat látogatása előtt a fogorvos vagy a műtétre, mert lehetséges komplikációk bakteriális fertőzés, amely érinti a bélés a szív (fertőzéses szívbelhártya-gyulladás).

Az orvosok már nem javasoljuk előtt antibiotikumot eljárások kivételével emberek legnagyobb a szövődmények kockázata fertőző endocarditis, mint például azok, akik mesterséges szívbillentyű vagy az emberek bizonyos veleszületett szívhibák.

Bár nem sokat tehetünk, hogy megakadályozzák a szívzörej, ez megnyugtató a tudat, hogy szívzörej nem egy betegség, és gyakran ártalmatlan. Azoknak a gyermekeknek, sok mormogás elmegy a saját, mint a gyermekek nőnek. A felnőttek, mormogás eltűnhet, mint az alapbetegség okozza őket javul.

keresse fel orvosát