A HIV / AIDS antiretrovirális gyógyszerek osztályok

Hat fő típusa kezelésére alkalmazott gyógyszerek a HIV / AIDS. Úgynevezett antiretrovirális mert ellen a retrovírus HIV, ezek a gyógyszerek vannak csoportosítva, hogy hogyan befolyásolják a lépéseket a HIV replikáció (PDF).

Belépését gátló szerek zavarja a vírus azon képességét, hogy receptorokhoz kötődnek a külső felületén a sejt megpróbál belépni. Amikor receptorhoz kötődő sikertelen, a HIV nem képes fertőzni a sejtet.

A fúziós inhibitorok zavarják a vírus azon képességét, hogy biztosítékot egy sejtmembrán, megakadályozva a HIV bejutását egy sejtbe.

Reverz transzkriptáz inhibitorok megakadályozzák a HIV-enzim reverz transzkriptáz (RT) re konvertáló egyszálú HIV RNS kettős szálú HIV DNS-nek nevezett eljárás reverz transzkripciót. Kétféle RT inhibitorok

Integráz inhibitorok blokkolják a HIV integráz enzimet, amely a vírus használ, hogy integrálja genetikai anyagot a sejt DNS-ébe, hogy a fertőzött.

Proteáz inhibitorok zavarják a HIV-proteáz nevű enzimet, amely általában csökkenti hosszú láncok HIV-fehérjék kisebb egyedi fehérjéket. Amikor proteáz nem működik megfelelően, az új vírus részecskék nem lehet összeszerelni.

Multi-osztályú kombinált termékek egyesítik a HIV gyógyszerek két vagy több osztály vagy típus, egyetlen termék.

Annak megakadályozása érdekében törzsek HIV ellenállóvá válik egyfajta antiretrovirális gyógyszerek, egészségügyi szolgáltatók azt javasolják, hogy a HIV-fertőzöttek kombinációját szedi antiretrovirális szerek megközelítés más néven nagy hatékonyságú antiretrovirális terápia (HAART). Által kifejlesztett theernment támogatott kutatók, HAART egyesíti gyógyszerek legalább két különböző osztályok.

A teljes lista a Food and Drug Administration mány) -approved antiretrovirális kezelésére alkalmazott gyógyszerek a HIV / AIDS, lásd theernment honlapján.