gamma oryzanol

Gyakori elnevezések: Gamma oryzanol is ismert, mint a rizskorpa olaj, rizskorpa viasz, rizskorpa fehérje, gamma oryzanol, és gammariza.

Hatékonysági értékelés

Ooo … Pozitív klinikai vizsgálatok

Biztonsági értékelés

Rizskorpa olaj kivonjuk a korpa frakció rizs, a mag vagy a magvak a rizs növény. Tartalmaz nagy mennyiségű gamma oryzanol, a keverék antioxidáns vegyületek. A külső pelyva a rizs vetőmag őröljük le, hogy készítsen barna rizs további őrlési eltávolítja a korpa része (a többi a maghéj és a csíra részek), létrehozva a fehér rizs. A rizs növény hosszú, karcsú levelek, és a kis szélporozta virágok. A faj őshonos Dél-Ázsia és Afrika egyes részein, de széles körben termesztenek. Mint egy gabonamagvak, ez egy fő forrása a táplálkozás nagy részét a világ népességének.

Rizskorpa olaj széles körben használják, különösen Ázsiában, a főzéshez. Ez egy anya-szerű íze és magas füst pont, így alkalmas a sütéshez és főzéshez magas hőmérsékleten. A rizskorpa kivonatot használunk a kozmetikai iparban.

Izolálása, kitermelése és tisztítása gamma oryzanol először jelentették a közép-1950. Eladták Japánban gyógyszerként 1962 óta először szorongás kezelésére, valamint később a menopauza. Gamma oryzanol és rizskorpa olaj terápiával kezelésére használt emelkedett koleszterin- és trigliceridszintet, mivel a 1980-as évek.

Klinikai vizsgálati adatok gyakran rossz módszer, ami megnehezíti, hogy támogassa azt a klinikai alkalmazások; Azonban, rizskorpa olaj és annak összetevői lehetnek alkalmazások a magas koleszterinszint, a rák, és a bőrgyógyászat.

Rizskorpa olaj óta használják adagig, 800 mg naponta végzett klinikai vizsgálatok során a magas koleszterinszint. Tisztított gamma oryzanol óta használják a napi adag 500 mg / nap.

Ellenjavallatok még nem határozták meg; Azonban tartalmazó termékek felhasználásának fitinsav kémiai alkotórésze rizsvetőmagra nem ajánlott olyan betegeknél, akiknek a veseműködése.

Biztonsági információkat és hatásosságot terhesség és szoptatás hiányzik.

Semelyik jól dokumentált.

Rizskorpa olaj és kivonat tekintik nagyon biztonságos, és csak ritkán fordul elő kisebb allergiás reakciókat jelentettek.

Kételyek toxicitás nagyrészt annak köszönhető, hogy az eset az 1960 Japánban, amikor a szennyezett rizskorpa olaj érintett legalább 1800 ember. Azonban, rizskorpa olaj Nem mutatták mutációját okozó, vagy rák rövid távú állatkísérletekben. A növekedés húgyhólyagrák kapcsolatba hozták expozíció a nátriumsója fitinsav, de nem a kálium- vagy magnézium-sók, és a növekedés a tüdőrák került javasolták nagy dózisú gamma oryzanol.

Referenciák