haldol decanoate

Idős betegek demenciával összefüggő pszichózis kezelt antipszichotikumok fokozottan a halálozás kockázata a placebóhoz képest. Bár a halálokok a klinikai vizsgálatok során változtattuk, a legtöbb haláleset esetben vagy cardiovascularis (pl szívelégtelenség, hirtelen halál) vagy fertőzéses (pl tüdőgyulladás) eredetű. A megfigyeléses vizsgálatok arra utalnak, hogy az antipszichotikus gyógyszerek növelhetik a mortalitást. Nem világos, hogy ezek a vizsgálatok, hogy milyen mértékben a halálozási megállapítások tulajdonítható antipszichotikus gyógyszer, szemben a betegek jellemzőit. Haloperidol injekció nem engedélyezett a betegek kezelésére demenciával összefüggő pszichózis.

Idős betegek demenciával összefüggő pszichózis kezelt atípusos antipszichotikus gyógyszerek megnövekedett halálozási kockázatot, mint a placebo. Bár a halálokok a klinikai vizsgálatok során változtattuk, a legtöbb haláleset esetben vagy cardiovascularis (pl szívelégtelenség, hirtelen halál) vagy fertőzéses (pl tüdőgyulladás) eredetű. A megfigyeléses vizsgálatok arra utalnak, hogy az antipszichotikus gyógyszerek növelhetik a mortalitást. Nem világos, hogy ezek a vizsgálatok, hogy milyen mértékben a halálozási megállapítások tulajdonítható antipszichotikus gyógyszer, szemben a betegek jellemzőit. Haloperidol decanoate nem engedélyezett a betegek kezelésére demenciával összefüggő pszichózis.

Használja a Haldol Decanoate

Terápiás Osztály: antipszichotikus

Farmakológiai Osztály: dopamingátló

Kémiai Osztály: Butyrophenon

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Haldol Decanoate

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását haloperidol injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát haloperidol injekció az idősek. Azonban az idős nők nagyobb valószínűséggel van egy mellékhatás, az ún retardált mozgászavar, és idős betegeknél nagyobb valószínűséggel időskori szív problémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis részesülő betegek haloperidol injekcióval.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely haloperidol. Lehet, hogy nem kifejezetten a Haldol Decanoate. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer, mint egy lövés az egyik az izmokat.

Orvosa egy pár adag ilyen gyógyszer amíg az Ön állapota javul, majd átkapcsol egy szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást, miközben ezt a gyógyszert, hogy a változásokat a dózis, és segít csökkenteni a nem kívánt hatásokat.

Forduljon orvosához, a lehető leghamarabb, ha mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, a gyors szívverés, légzési nehézség vagy láz és hidegrázás. Ezek tünetei lehetnek egy nagyon komoly probléma a szívet.

Ez a gyógyszer okozhat retardált mozgászavarok (mozgási rendellenesség). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: ajak smacking vagy ráncosodását, fújtatva az arcon, gyors, vagy féregszerű mozgások a nyelv, ellenőrizetlen rágás mozgalmak, vagy akaratlan mozgások a karok és lábak.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek, míg ezt a gyógyszert: görcsök (görcsrohamok); a légzési nehézségek, a gyors szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott verejtékezés; húgyhólyag feletti kontroll elvesztése; izommerevség; szokatlanul sápadt bőr, vagy fáradtság. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

Ezt a gyógyszert gyakran izzad, ami azt a testhőmérséklet emelkedik. Használja extra arra, hogy ne a túlmelegedéstől sportolás közben, vagy meleg időjárás használata közben ezt a gyógyszert, mivel túlmelegedés vezethet hőguta. Továbbá, forró fürdő, vagy szauna tehet úgy szédülés vagy ájulás használata közben ezt a gyógyszert.

Helyes használata haloperidol

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet. Ha ez a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer; gyógyszert görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.

Haloperidol injekció átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy valamilyen fertőzést, vagy ha van egy láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Óvintézkedések használat közben Haldol Decanoate

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Demencia haloperidol Haldol takrin, Cognex, ergoloid mezilátok, Hydergine

Haldol Decanoate Side Effects

Haldol Decanoate (haloperidol)

Pszichózis haloperidol Haldol, prochlorperazin, Compazine, klórpromazin, Thorazin

ICU Nyugtalanság lorazepam, Ativan, diazepam, Valium, haloperidol, Haldol

Hányinger / hányás promethazin, lorazepámmal hidroxizin, Ativan, ondanszetron, Zofran