glimepirid (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nagyon fontos, hogy kövesse gondosan minden utasítást az egészségügyi csapatot

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, hányinger, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karokban, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, verejtékezés, hányás vagy használata közben ezt a gyógyszert. Ezek tünetei lehetnek súlyos szívproblémái vannak, ideértve a szívrohamot.

Túl sok a glimepirid is okozhat alacsony vércukorszint (hipoglikémia), ha azt használják bizonyos feltételek mellett. Tünetek Az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell vezetnek eszméletvesztés (ájulás). Különböző emberek úgy érzik, a különböző tüneteket az alacsony vércukorszint. Fontos, hogy megtanulják, hogy mely tünetek az alacsony vércukorszint akkor általában úgy, hogy tudja kezelni gyorsan és hívja valaki az egészségügyi team azonnal, ha tanácsra van szüksége.

Tünetek Az alacsony vércukorszint közé tartozik a szorongás, viselkedés megváltoztatásához hasonló részeg, homályos látás, hideg verejtékezés, zavartság, hűvös, sápadt bőr, gondolkodási nehézségeket, álmosság, túlzott éhség, szapora szívverés, fejfájás (folyamatos), hányinger, nyugtalanság, rémálmok ; nyugtalan alvás, remegés, elkent beszéd, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ha a tünetek az alacsony vércukorszint fordulhat elő, egyen szőlőcukor tablettát vagy gélt, kukoricaszirup, méz, vagy kockacukrot vagy igyon gyümölcslevet, nem diabetikus üdítőital, vagy cukor feloldódik a vízben. Is, ellenőrizze a vér alacsony vércukorszint. A glukagon vészhelyzetben alkalmazott, amikor a súlyos tünetek, mint rohamok (görcsök), vagy eszméletvesztés következik be. Van egy glukagon készlet áll rendelkezésre, valamint egy fecskendő vagy a tű, és tudja, hogyan kell használni. Meg családtagjait is tudja, hogyan kell használni.

Ez a gyógyszer okozhat szédülést, álmosságot, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy más műveletet végez, amely megköveteli, hogy legyen óvatos, vagy képes gondolkodni is.

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Ezek a feltételek lehetnek életveszélyes és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy hólyagosodás, hámlás, vagy vörös bőrkiütés, viszketés, egy nagy, méhkas-szerű duzzanat az arcon, a szemhéjak, ajkak, nyelv, torok, a kezek, lábak, lábak vagy nemi szervek; légzési nehézség vagy mellkasi szorítás használata közben ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.