államilag támogatott vakcina ígéretes elleni közös egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések

Háttér

előzetes megállapítások

theernment fejlesztését támogatja az NDV-3, az első vakcina jelölt megmutatni “cross-királyság” elleni védelem a gombás és bakteriális kórokozók. Különböző preklinikai és klinikai kísérletek az NDV-3 hatásosnak bizonyult a Candida és a Staphylococcus aureus fertőzések.

Az elmúlt években a gombák alakultak, mint a fő forrása a betegség, különösen azok között, akiket immunhiányos vagy kórházba társbetegségeik. Ugyanakkor, az antibiotikum-rezisztens baktériumok okozta fertőzések is volt a nő az egészségügyi intézményekben részben a overprescription antibakteriális szerek. Jelenleg nincsenek engedélyezett vakcinák, hogy megakadályozzák a Candida vagy Staphylococcus aureus fertőzések. Ha az emberi klinikai vizsgálatok sikeres, NDV-3 lehet az első vakcina a maga nemében elleni mindkét fertőzés.

Jelentőség

Candida a leggyakoribb oka a gombás fertőzések emberben. Ez felelős okozó candidiasis, amely magában foglalja a hüvelyi gombás fertőzések, valamint a szóbeli fertőzés ismert szájpenész. Ritkán, Candida okozhat invazív candidiasis, ami akkor jelentkezik, ha a Candida élesztőgombák bekerül a véráramba. Candida a negyedik leggyakoribb oka a kórházban szerzett véráramba fertőzések az Egyesült Államok szerint a theernment.

Következő lépések

A baktérium a Staphylococcus aureus a Gram-pozitív baktérium, amely az egyik fő oka az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések. S. aureus, gyakran megtalálható az emberi légutak és a bőrön, és a leggyakoribb típusú baktériumok okoznak Staph fertőzések, beleértve a meticillin-rezisztens S. aureus vagy MRSA. S. aureus is jelentős oka a sebészi vagy traumás sebek fertőzéseit diabéteszes bőrelváltozások, véráram fertőzések, tüdőgyulladás, endocarditis. Fokozott kórházi kapcsolatos gyógyszer-rezisztens S. aureus fertőzések jelentős hatással van az emberi egészségre, ami a hosszabb kórházi tartózkodás, bonyolultabb kezelést, és megnövekedett mortalitás.

A korai 1980-as években, theernment támogatással tanulmányokat annak meghatározására, hogyan Candida tapad és behatol endoteliális sejtek, a réteg a sejtek képező bélés a vérerek. Ez a kutatás vezetett a felfedezés számos adhéziós fehérjék nyújtott védelem biztosításában a gomba ellen, ha a vizsgálat egerekben. További támogatást theernment további preklinikai vizsgálatok, NDV-3 megjelent, mint a vezető oltóanyag év után értékelésének különböző jelöltek.

Referenciák

A preklinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a NVD-3 megvédi az egereket az különböző típusú Candida, valamint a S. aureus. Az antigént használt NDV-3 vizsgálati vakcina immunválaszt indukálni — nevű Als3is leghatékonyabb tagja a Als fehérje család védelmében egerek Candida és S. aureus fertőzés.

Az I. fázisú klinikai vizsgálatok által szponzorált NovaDigm Therapeutics, a kereszt-védő vizsgálati vakcina jól tolerálható, biztonságos, és az indukált erős antitest és T-sejt válaszok. Az oltás fokozza a molekuláris és sejtes immunrendszer a bőrt. Egy fázis I / II klinikai vizsgálat jelenleg értékeli a képességét NDV-3 megelőzése hüvelyi candidiasis nők visszatérő vulvovaginalis candidiasis.

Egy tanulmány 2014-ben a Proceedings of the National Academy of Sciences, tudósok számoltak be, hogy a Newcastle disease-3 képes volt mozgósítani az immunrendszert harcolni ki MRSA bőrfertőzések kísérleti modell. A kutatók azt találták, a vakcinát művek fokozásával molekuláris és celluláris immunrendszer a bőr válaszul MRSA és más S. aureus baktériumok betegség modellekben.

A vakcina megelőzése vagy minimálisra csökkentése által okozott fertőzések Candida és S. aureus nagyban betegek javát, különösen nagy a kockázata a fertőzés, mint az emberek a legyengült immunrendszerű és egyének visszatérő fertőzések. MRSA ellenáll a sok antibiotikum, és a fertőzések néha fennállnak, vagy újra a kezelést követően. Azon betegeknél, akiknél tartós Candida fertőzések, NDV-3 nyújthatna jobb hosszú távú tünetmentesség.

NDV-3 már engedéllyel NovaDigm Therapeutics, Inc., és a fázis I / II klinikai vizsgálat jelenleg értékeli a vizsgálati vakcina azon képességét, hogy megakadályozzák hüvelyi candidiasis nők visszatérő hüvelyi gombás fertőzések. Gombaellenes hüvelykúp vagy krémek gyakran gyógyítja a hüvelyi gombás fertőzés, de ezek nem akadályozzák a jövőbeli fertőzések. Néha az emberek fejlesztése visszatérő vagy rezisztens fertőzések. Mert ezek az emberek, egy vakcina lenne ideális, hogy megakadályozza a gyakori kitörések.

A klinikai vizsgálati szám: NCT01447407, NCT01273922, NCT01926028

Yeaman MR et al. Mechanizmusai NDV-3 vakcina hatásosságát MRSA bőr versus invazív fertőzés. Proceedings of the National Academy of Sciences DOI: 10,1073 / pnas.1415610111 (2015).