gammagard

Immunglobulin intravénás (IGIV) termékek leírták, hogy társul veseműködési zavar, akut veseelégtelenség, nephrosis ozmotikus és halál. Legyen óvatos hajlamos betegeknél az akut veseelégtelenség és kezeli a minimális koncentrációnál áll rendelkezésre, és a lehető legkisebb infúziós sebességgel megvalósítható az ilyen betegeknél. Magasabb a veseelégtelenség jártak IGIV termékek szacharózt tartalmaz. Glükóz-mentes termékek közé Bivigam (TM), Flebogamma (R) 5% DIF, Flebogamma (R) 10% DIF, Gammaplex (R), Gammagard Liquid (R), Gammagard S / D, Gammaked (TM), Gamunex (R ) -C ,, Octagam (R) 10% -os, és a Privigen (R). Trombózis előfordulhatnak vagy anélkül ismert kockázati tényezők. Trombózis kockázata megnő előrehaladott életkor, a tartós immobilizáció, hypercoagulabilitásra körülmények korábban vénás vagy artériás trombózis, az ösztrogén használat során állandó központi érrendszeri katéterek, hiperviszkozitási és érrendszeri kockázati tényezők. Ha a betegnél a trombózis veszélye, kezeli IVIG a minimális dózist és az infúzió sebességét kivitelezhető. Biztosítani kell a megfelelő hidratáció betegeknél a beadás előtt. Monitor jeleit és tüneteit trombózis és értékeli a vér viszkozitása veszélyeztetett betegek hiperviszkozitással.

Használja a Gammagard

Terápiás Osztály: Immune szérum

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, illetve felügyelete alatt az orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, immunglobulin használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát immunglobulin injekciót gyermekeknél. Egyes termékek csak használt a gyermekek, akik 2 vagy 3 éves és idősebb, és egyéb termékeket nem engedélyezett gyermekek számára. Immunglobulin injekció kezelésére használják primer humorális immundeficiencia (PI), idiopathiás thrombocytopeniás purpura (ITP), és a krónikus immun trombocitopéniás purpura gyermekeknél. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták használatra krónikus gyulladásos demielinizációs polyneuropathia (CIDP) vagy multifokális motoros neuropátia (MMN).

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát immunglobulin injekciót az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő véralvadási problémák, vesebetegség, vagy szívbetegség, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél immunglobulin injekciót.

Használata előtt Gammagard

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos termékeket tartalmazó immunglobulin. Lehet, hogy nem kifejezetten a Gammagard. Kérjük, olvassa el gondosan.

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába, mint egy lövés az egyik az izmokat, vagy egy lövés a bőre alatt.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Amíg kezelik immunglobulin injekciót, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Élő vírus vakcinák nem adható 3 hónapon belül kifizeti immunglobulin.

A Gammagard Liquid, Gammaked ™, Gamunex®-C, és Hizentra® termékek adható otthon betegek, akik nem kell a kórházban vagy a klinikán. Ezek infúzióban a bőre alatt hetente egyszer. A Hizentra® terméket is meg lehet adni 2 hetente egyszer. Ha használja ezt a gyógyszert, otthon, az orvos fog tanítani, hogyan kell elkészíteni, és átjárja a gyógyszert. Akkor jelenik meg a szervezetben a területeken, ahol a gyógyszer nem adható. Használjon másik test terület minden infúzió. Nyomon követni, ahol adsz egy infúziót, hogy biztosan forgatni oldalak. Ez segít megelőzni a bőrproblémák.

Ne változtassa meg a márka, vagy milyen típusú a immunglobulin, hacsak orvosa nem tanácsolja. Ha meg kell változtatni a márka a gyógyszert, beszéljen orvosával, mielőtt ad magának az injekciót. Győződjön meg róla, hogy érti az utasításokat, hogyan kell használni az új márka.

Hagyja, hogy a Gammagard Liquid, Gammaked ™, Gamunex®-C, vagy Octagam® márka szobahőmérsékletűre melegedni, mielőtt használja.

Ahhoz, hogy használni Gammagard Liquid, Gammaked ™, Gamunex®-C, vagy Hizentra®

Ezt a gyógyszert kell adni egy fix menetrend. Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerésze utasításait.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a Hizentra® terméket szobahőmérsékleten, hőtől és nedvességtől, legfeljebb 30 hónapig. Tartsa a fagytól. Védje a terméket a közvetlen fényt. Tartsa a gyógyszert az eredeti csomagolásban, amíg nem akarja használni.

Tárolja a Gamunex®-C terméket az eredeti dobozában és a hűtőszekrényben, de ne fagyassza le.

Helyes használata immunglobulin

Lehet tárolni a Gammagard Folyékony vagy Gammaked ™ termék hűtőszekrényben vagy szobahőmérsékleten. Jelölje be vagy a címkét a fiolák lejárati dátumát. Tárolja az eredeti tárolóedényben. Nem fagyasztható. Beszélje meg gyógyszerészével, ha kérdése van tárolása a termék.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások minden problémát, amely okozhatja ezt a gyógyszert. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Betegek idiopátiás trombocitopéniás purpura (ITP) nem kezelt Gammaked ™ vagy Gamunex®-C, amely a bőr alá (szubkután). Ezzel növelheti annak kockázatát, hogy a vérömleny (építmény a vér a bőr alá).

Ez a gyógyszer okozhat lázat, hidegrázást, kipirulás, fejfájás, hányinger és hányás, különösen, ha kap, hogy az első alkalommal, vagy ha még nem kapta meg, több mint 8 hétig. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha ezen tünetek bármelyikét.

Ez a gyógyszer készül adományozott emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták, bár a kockázat alacsony. Az emberi donorok és vért egyaránt teszteltük vírusok tartani az átvitel kockázata alacsony. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a kockázatot, ha az érintett.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, csalánkiütés, mellkasi fájdalom, szédülés vagy szédülés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta ezt a gyógyszert. Bizonyos emberek, beleértve az IgA (immunglobulin) hiány és IgA elleni antitest és a kórtörténetében humán immunglobulin termékeket ne használják ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd egy merev nyak, álmosság, láz, erős fejfájás, hányinger vagy hányás, fájdalmas szem mozgását, a szem fényérzékenysége. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet aszeptikus meningitis szindróma (AMS).

Ez a gyógyszer okozhat vérzést (hemolízis) vagy hemolitikus anémia. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha gyomor- vagy hátfájás, sötét vizelet, csökkent vizeletürítés, légzési nehézség, fokozott szívverés, fáradtság, vagy sárga szemek vagy a bőr, miután megkapta a gyógyszert.

Óvintézkedések használat közben Gammagard

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd mellkasi fájdalom, nehéz, gyors, vagy zajos légzés, néha nehézlégzés, kék ajkak és körmök, a láz, a sápadt bőr, fokozott verejtékezés, köhögés, hogy néha produkál rózsaszín habos köpet, légszomj vagy duzzanat a láb és a boka, miután megkapta ezt a gyógyszert. Ezek tünetei lehetnek súlyos tüdő probléma.

Ez a gyógyszer okozhat vérrögök. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha a kórtörténetében véralvadási problémák, szívbetegségek, vagy atherosclerosis (érelmeszesedés), vagy ha elhízott, gyógyszert szed, amely az ösztrogén vagy ágyban kell maradnod sokáig, mert a műtét vagy betegség. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hirtelen mellkasi fájdalom, légszomj, súlyos fejfájás, lábfájás, vagy látászavar, a beszéd, vagy gyalog.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás piros vagy sötét barna vizelet, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, hirtelen súlygyarapodás, duzzadt arc, a karok vagy a lábak, csökkent vizeletmennyiség, vagy bármilyen vizelési problémák, miután ezt a gyógyszert . Ezek tünetei lehetnek súlyos vese probléma.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Gammagard Side Effects

immunglobulin intravénás

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Krónikus gyulladásos demyelinisatiós neuropathiát azathioprin, Imuran, Betaseron, Gammagard, immunglobulin intravénás, Gamunex

Autoimmun neutropénia immunglobulin intravénás, Privigen Octagam, Flebogamma, Gammaplex, Gammar-P intravénás

Krónikus limfoid leukémia Rituxant, rituximab, ciklofoszfamid, Cytoxan, Imbruvica, ibrutinib

Primer immunhiányos szindróma Gammagard, immunglobulin intravénás, Privigen Gamunex, Hizentra, Hyqvia