lábdagadásról légi utazás közben: aggodalomra ad okot?

Láb és lábfej duzzanat légi utazás közben gyakori és általában ártalmatlan. A legvalószínűbb tettes inaktivitás repülés közben. Ülő a lábad a padlón hosszú ideig okoz vér medence a vénákban. A helyzet a lábad, ha ülve is növeli a nyomást a vénákban. Ez hozzájárul a láb duzzanata okozva folyadék elhagyja a vér és beköltözik a környező lágy szövetek.

Enyhíti láb duzzanata repülés közben

Lábdagadásról nem komoly probléma, ha csak addig tart egy rövid időre. De a túlzott duzzanat, hogy nem szűnik meg néhány órával azután, hogy a tevékenység folytatásához oka lehet, hogy egy súlyos állapot, mint például egy vérrög a lábban (mélyvénás trombózis) – különösen, ha a duzzanat fordul elő csak egy lába, és kíséri lábfájás . Ha ezeket a jeleket és tüneteket, forduljon orvoshoz.

Ha fokozott vérrögképződés kockázatát – mivel nemrég volt nagy műtét vagy fogamzásgátló tablettát, például – konzultáljon orvosával, mielőtt a repülő. Ő lehet viselése ajánlott kompressziós harisnya alatt a járat. Egyes esetekben az orvos előírhat vérhígító gyógyszert kell venni indulás előtt.

Val vel