megbénít sérülés életmód és a hazai jogorvoslati

Az azonnali öngondoskodás egy combhajlító sérülés, próbálja meg a R.I.C.E. megközelítés – pihenés, jég, tömörítés, magasság. Ha a sérülés rosszabb, mint egy kisebb izomhúzódás, akkor szeretné, hogy orvos és gyógytornász, hogy segítsen ebben a folyamatban

Jég. Még ha az orvoshoz fordulást, a jég a területet azonnal. Az első néhány nappal a sérülés után, véget jégtakaró a sérült területet 15-20 percig minden 2-3 órában, mikor ébren van.

Hideg csökkenti a fájdalmat, duzzanatot és gyulladást a sérült izmok, az ízületek és a kötőszövetek. Azt is lassú vérzés, ha a szakadás történt.

Ha a bőr kifehéredik, ha ez alatt jeges, hagyja abba a kezelést azonnal. Ha érrendszeri betegségek, a cukorbetegség vagy csökkent érzékenység, beszéljen orvosával, mielőtt alkalmazná a jég.

Tömörítés. Tekerjük a lábát egy rugalmas kompressziós kötést, amíg a duzzanat lemegy. Legyen óvatos, ne csavarja a lábát túl szorosan az Ön ronthatja forgalomban.

Kezdje csomagolás végén legtávolabb szíved. Oldja meg a kötést, ha a fájdalom növekszik, a terület lesz zsibbadt vagy duzzanat jelentkezik alatt becsomagolt területen.

Over-the-counter fájdalomcsillapítók, például ibuprofen (Advil, Motrin IB, egyéb) és paracetamol (Tylenol, egyéb), szintén hasznos lehet. Néhány nap múlva, óvatosan elkezdi használni a sérült lábát. Észre fogja venni a fokozatos javulása a lába támogatni tudja a súlyát, és a képességét, hogy mozogni, fájdalom nélkül.