terhességi cukorbetegség okai

A kutatók nem tudják, hogy miért egyes nők terhességi cukorbetegség. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan terhességi diabétesz esetén ez segíthet megérteni, hogyan befolyásolja a terhesség szervezet glükóz feldolgozását.

A tested megemészti az ételt, amit eszik a cukrot (glükóz), hogy belép a véráramba. Válaszul, a hasnyálmirigy – egy nagy mirigy mögött a gyomorban – termel inzulint. Az inzulin egy hormon, amely segít a glükóz elmozdulni a véráramból a test sejtjei, ahol ezt használják, mint az energia.

Terhesség alatt a méhlepény, amely összeköti a baba a vérellátás, gyárt magas szintű egyéb hormonok. Szinte mindegyikük rontja az inzulin a sejtek, emelni a vércukorszintet. Mérsékelt emelkedése vércukorszint étkezés után normális a terhesség alatt.

Ahogy a baba növekszik, a méhlepény termel több és több inzulint blokkoló hormonok. Ebben a terhességi diabétesz, a placenta hormonok provokál vércukorszint emelkedését egy olyan szintre, amely hatással lehet a növekedés és a jólét a baba. Terhességi cukorbetegség általában fejlődik az elmúlt fél a terhesség – néha már a 20. héten, de általában csak később.