fulvicin-u / f

Terápiás Osztály: Gombaellenes

Használja a Fulvicin-U / F

Használata grizeofulvin megelőzésére gombás fertőzés esetében nem igazolták.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát grizeofulvin gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg gyermekek részére 2 éves korig.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását grizeofulvin geriátriai betegekben.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt Fulvicin-U / F

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek grizeofulvinnal. Lehet, hogy nem kifejezetten a Fulvicin-U / F. Kérjük, olvassa el gondosan.

Tartsa ezt a gyógyszert a teljes kezelési idő, akkor is, ha jobban érzi magát, miután az első néhány adag. A fertőzés nem tisztázzuk, ha abbahagyja a gyógyszer túl hamar.

Tartsa magát tisztán, hogy segítsék a fertőzés és megakadályozzuk.

Grizeofulvin felszívódik a legjobban, amikor azt felveszi a magas zsírtartalmú ételek, mint például egy sajtburgert, teljes tej, vagy fagylalt. Tájékoztassa orvosát, ha az alacsony zsírtartalmú diéta.

Grizeofulvin a legjobb venni vagy étkezés után, különösen zsírsav is (például teljes tejet vagy fagylalt). Ez csökkenti a lehető gyomorpanaszokat és segít tisztázni a fertőzést elősegíti a szervezet felszívja a gyógyszert jobb. Azonban, ha van egy alacsony zsírtartalmú étrend, kérdezze meg orvosát.

Szedő betegek orális folyadék

Lehet lenyelni a tablettákat egészben vagy megszórjuk a zúzott tabletta egy evőkanál almaszósz. Lenyeli azonnal rágás nélkül.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata grizeofulvin

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni kell a haladást az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha a tünetek nem javulnak, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát. Lehet, hogy ezt a gyógyszert, több hétig vagy hónapig, mielőtt a fertőzés jobb lesz.

A gyógyszer használata közben terhes okozhat súlyos nemkívánatos hatásokat az újszülöttnél. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy ha terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr vörös bőrelváltozások; súlyos akne vagy bőrkiütés; sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás, miközben használja ezt a gyógyszert.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Griseofulvin kimutatták, hogy okozhat a máj és a pajzsmirigy tumorok néhány állatban. Ön és orvosa meg kell beszélnie a jó ezt a gyógyszert fog tenni, valamint a kockázatokat figyelembe azt.

Fogamzásgátló tabletták tartalmazó ösztrogén nem működik megfelelően, ha ezeket szedi szedésének grizeofulvinnal. Tervezett terhességek előfordulhat. Annak érdekében, hogy a szerzés terhes, használjon más fogamzásgátló akár 1 hónap utolsó kezelés után. Egyéb formái fogamzásgátló közé óvszer, diafragma, vagy fogamzásgátló habok vagy zselé.

Óvintézkedések használat közben Fulvicin-U / F

Griseofulvin fokozhatja az alkohol hatásait. Ha venni az alkohol is okozhatja gyors szívverés, kipirulás, fokozott verejtékezés, vagy bőrpír az arcon. Ha ezeket a tüneteket, nem iszik alkoholos italok, amíg ezt a gyógyszert szedi, ha nem ellenőrizték először orvosával.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy egyéb dolgokat, amelyek veszélyesek lehetnek, ha szédül, vagy nem éber. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Grizeofulvin okozhatja a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre, mint az normálisan. Napfényt, akár rövid ideig okozhat bőrkiütés, viszketés, bőrpír vagy elszíneződés a bőrön, vagy súlyos leégés. Amikor elkezdi szedni ezt a gyógyszert

Ha van egy súlyos reakció a nap, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Fulvicin-U / F Side Effects

Fulvicin U / F (grizeofulvin)

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Tinea capitis terbinafin, Lamisil, itrakonazol, grizeofulvin, Sporanox, Onmel

Dermatophytosis itrakonazol, grizeofulvin, Sporanox, Onmel, Gris-PEG, Grifulvin V

Onychomycosis, Köröm terbinafin, Lamisil, itrakonazol, grizeofulvin, ciklopirox helyileg, Penlac

Onychomycosis, köröm terbinafin, Lamisil, itrakonazol, grizeofulvin, Jublia, ciklopirox lokális

 vagy csatlakozz a Fulvicin U / F támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.