Havrix

Terápiás Osztály: Vaccine

Használja a Havrix

Hepatitis A egy súlyos betegség a máj, hogy halált okozhat. Ez okozza a hepatitis A vírus (HAV), és terjed leggyakrabban keresztül fertőzött élelmiszer vagy víz. Hepatitis A is terjed közeli személy-személy kapcsolatba fertőzött személyek (például a személyek közötti élő azonos háztartásban). Bár néhány fertőzött személyek nem tűnnek beteg, még mindig képesek terjedni a vírus másoknak.

Hepatitis A kevésbé gyakori az Egyesült Államokban és más területeken a világ, hogy egy magasabb szintű higiénia és a jó víz és szennyvíz (hulladék) rendszerek. Azonban, ez egy jelentős egészségügyi probléma a világ, amelyek nem rendelkeznek ilyen rendszereket. Ha utazik, hogy bizonyos országokban vagy távoli (out-of-the-way) területek, hepatitis A vakcina védelmet nyújt a hepatitis A betegség.

Javasoljuk, hogy a felnőttek és a gyermekek 12 hónapos vagy annál idősebb az oltást hepatitis A vakcinával, amikor utaznak a következő a világ

Elleni immunizálás hepatitis A betegség is ajánlott felnőtteknek és gyerekeknek 12 hónapos vagy annál idősebb, akik élnek olyan területeken, amelyek nagy sebességgel hepatitis A betegség vagy akiknél fennáll a fokozott fertőzésveszély hepatitis A vírus. Ezek a személyek közé

Ez a vakcina adandó csak vagy felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Havrix

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát hepatitis A vakcina gyermekek. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg aluli csecsemők 12 hónapos korban.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát hepatitis A vakcina az idősek.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos műanyagot tartalmazó hepatitis A vakcina. Lehet, hogy nem kifejezetten a Havrix. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják a lövés az egyik az izmokat.

Ezt a vakcinát rendszerint a lehető 2 adag. Az első adag után, a Havrix® emlékeztető oltást kap bármikor között 6-12 hónappal később, míg a Vaqta® emlékeztető oltást kap bármikor között 6-18 hónap múlva, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

Nagyon fontos, hogy Ön vagy gyermeke visszatérhet az orvos irodájában a megfelelő időben, a második adagot. Feltétlenül értesítse orvosát, ha bármilyen nemkívánatos hatások után bekövetkező Ön vagy gyermeke megkapja ezt a vakcinát.

Ez a vakcina okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van kiütés, viszketés, duzzanat a nyelv és a torok, vagy légzési nehézség miután kap az injekciót.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke allergiás a latex. A tűvédő és gumidugattyúból az előretöltött fecskendő tartalmaz száraz, természetes latex gumiból, ami okozhat allergiás reakciót az emberek egy latex allergia.

Ez a vakcina nem nyújt védelmet a hepatitis A fertőzés, ha már fertőzött a vírussal idején megkapja a lövés.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Megfelelő felhasználása hepatitis vakcina

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Hepatitis A profilaxis Twinrix, Vaqta, hepatitis a felnőtt oltóanyag

Óvintézkedések használat közben Havrix

Havrix Side Effects

Havrix (hepatitis a felnőtt vakcina)