hiv vakcina fejlesztés

Empirikus megközelítés

Az elméleti megközelítés

Történelmileg, oltás a legjobb módszer az emberek védelme a fertőző betegségek. Míg egy sor módszer áll rendelkezésre HIV-fertőzés megelőzésében, a fejlesztés egy biztonságos és hatékony HIV-vakcina továbbra is kulcsfontosságú, hogy megvalósítsuk tartós vége a HIV / AIDS-járvány. theernment támogatott tudósok dolgoznak egy HIV-vakcina két kiegészítő szög: egy empirikus megközelítés, amely gyorsan mozog vakcina jelöltek az emberi tesztelés, és egy olyan elméleti megközelítés, amely tervez vakcina jelöltek alapuló megértéséhez az immunválaszt a HIV-fertőzés.

Empirikus megközelítés HIV-vakcina fejlesztését relys megfigyelés és kísérletezés gyorsan mozgatni vakcina jelöltet humán klinikai vizsgálatokban. A törekvés, hogy dolgozzon ki egy preventív HIV vakcina erősíteni 2009-ban abból a nagy RV144 vizsgálat azt mutatta, az első alkalom, hogy egy vizsgálati vakcina rend is biztosítanak szerény fokú védelmet a HIV-fertőzést. Ma theernment és globális partnerei továbbra is tanulni és építeni megállapításai ebben és más HIV-vakcina kísérletek. a tapasztalati megközelítés.

Ez az alternatív megközelítés a fejlődő HIV-vakcina alapul elmélet, és magában foglalja létrehozásáról megértését az immunválaszt a HIV-fertőzés, és megtalálják generálni és fokozza, hogy a válasz keresztül vakcinázás. Néhány ilyen elméleti megközelítés célja, hogy megakadályozza a HIV-fertőzés által a fejlődő nagyjából semlegesítő antitestek, a jobb megértés a vírus szerkezetét, és generál egy védő celluláris választ. mintegy az elméleti megközelítés.