hogyan lehet a koszorúér-betegség microvascularis megelőzhető?

Specifikus vizsgálatokat nem végeztek, hogyan lehet megelőzni a koszorúér-betegség microvascularis.

A kutatók még nem tudják, hogyan és milyen módon megakadályozzák a koszorúér-betegség microvascularis eltér megelőzése koszorúér-betegség. A koszorúér-betegség érinti microvascularis apró koszorúerek szívkoszorúér betegség a nagy koszorúerek.

A cselekvés ellenőrzésére kockázati tényezők a szívbetegségek segíthet megelőzni vagy késleltetni a szívkoszorúér-betegség. Nem lehet ellenőrizni néhány kockázati tényezők, mint az idősebb kor és a családi kórtörténetében szívbetegség. Azonban, akkor tegyen lépéseket annak megelőzésére vagy korlátozására egyéb kockázati tényezők, mint például a magas vérnyomás, a túlsúly és az elhízás, a magas koleszterinszint, a cukorbetegség és a dohányzás.

Szívbarát életmód változásai

Szívbarát életmód változás és a folyamatos orvosi ellátás segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatának.

Folyamatban Medical Care

Orvosa javasolhatja szívbarát életmód-változtatás, ha koszorúér-betegség microvascularis. Szívbarát életmód változások közé

Orvosa javasolhatja szívbarát étkezési tervet, amelynek tartalmaznia kell

Ha követjük a szívbarát étrend, akkor ne egyen

Két tápanyagokat a diéta, hogy a vér koleszterin szintje emelkedik

A telített zsír emeli a vér koleszterinszintjét, mint bármi más a diéta. Ha követi a szív egészséges táplálkozás terv mindössze 5 százaléka 6 százalékát a napi kalória kell származnia telített zsír. Élelmiszer címkék felsorolása mennyiségű telített zsír. Annak érdekében, hogy marad a pályán, íme néhány példa

1200 kalória naponta

8 gramm telített zsír naponta

1500 kalória naponta

10 gramm telített zsír naponta

1800 kalória naponta

12 gramm telített zsír naponta

2000 kalória naponta

13 gramm telített zsír naponta

2500 kalória naponta

17 gramm telített zsír naponta

Nem minden zsír rossz. Az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírok valóban segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét.

Egyes források egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírok

Meg kell próbálnia, hogy korlátozza a nátrium mennyisége, amit esznek. Ez azt jelenti, kiválasztása és előkészítése élelmiszerek, amelyek alacsonyabb só és nátrium. Próbáld meg használni az alacsony nátrium és a “hozzáadott só nélkül,” az élelmiszerek és fűszerek az asztalnál, vagy főzés közben. Élelmiszer címkék megmondja, mit kell tudni választott ételek, amelyek alacsonyabb nátrium. Próbálj meg enni nem több, mint 2300 mg nátrium naponta. Ha magas a vérnyomása, akkor lehet, hogy korlátozza a nátrium-bevitel még.

Orvosa javasolhatja a diétás tényezőről to Stop Hypertension (DASH) étkezési tervet, ha magas a vérnyomása. A DASH étkezési terv a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabona és más élelmiszerek, amelyek a szív egészséges és alacsony zsírtartalmú, koleszterin, nátrium és a sót.

A DASH étkezési terv egy jó szív egészséges táplálkozás terv, még azok számára is, akik nem rendelkeznek a magas vérnyomás. További információ DASH.

Próbálja korlátozni az alkoholfogyasztást. Túl sok alkohol növelheti a vérnyomást és a triglicerid szintet, a zsír fajtája megtalálható a vérben. Az alkohol is extra kalória, ami okozhat súlygyarapodást.

Férfi kell nem több, mint két ital, alkoholos naponta. A nőknek nem több, mint egy ital, alkoholos naponta. Egy ital

Az egészséges súly fontos az általános egészség és csökkentheti a kockázatát koszorúér-betegség. Cél az egészséges testsúly követve szívbarát étkezési terv és folyamatosan jó kondícióban vannak.

Ismerve a testtömeg-index (BMI) segítségével megtudhatja, ha az egészséges súly vonatkozásában a magasság, és becslést ad a teljes testzsír. Annak kiderítésére, hogy a BMI, nézd meg a Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet (NHLBI) internetes BMI kalkulátor, vagy kérdezze meg kezelőorvosát. A BMI

Egy általános célja, hogy törekedjen a BMI alatti 25. Az orvos vagy az egészségügyi szolgáltató segítségével állítsa be a megfelelő BMI cél.

Mérési derékbőség Segít az esetleges egészségügyi kockázatokat. Ha a legtöbb zsír a dereka köré, nem pedig a csípő, akkor nagyobb a veszélye a szívbetegségek és a 2. típusú cukorbetegség. Ez a kockázat magas lehet egy derék mérete, ami nagyobb, mint 35 hüvelyk női vagy nagyobb, mint 40 hüvelyk a férfiak számára. Hogy megtanulják, hogyan kell mérni a derék, látogasson értékelése a súly és egészségügyi kockázat.

Ha túlsúlyos vagy elhízott, próbálja, hogy lefogy. A veszteség csak 3 százalékról 5 százalékra a jelenlegi súlyát csökkentheti az triglicerid, vércukor, és a kialakulásának kockázata a 2. típusú cukorbetegség. Nagyobb mennyiségű fogyás javíthatja vérnyomást, csökkentik az LDL koleszterin, és növeli a HDL-koleszterin szintjét.

A kutatások azt mutatják, hogy a leggyakrabban jelentett “trigger” a szívroham egy érzelmileg felkavaró esemény különösen az egyikben a harag. Továbbá, néhány módot az embereknek megbirkózni a stresszel, mint ivás, dohányzás, vagy túlzott evés-módban nem egészséges.

Tanulás, hogyan kell kezelni a stresszt, pihenjen, és megbirkózni a problémákkal javíthatja az érzelmi és fizikai egészséget. Tekintsük az egészséges stressz-csökkentő tevékenységek, mint például a

Rutin fizikai aktivitás csökkentheti sok a szívkoszorúér-betegség kockázati tényező, többek között az LDL ( “rossz”) koleszterin, magas vérnyomás, és a túlsúly. A fizikai aktivitás is csökkentheti a kockázatot a cukorbetegség, valamint növelni a HDL-koleszterin szintjét. HDL a “jó” koleszterin, amely segít megelőzni a koszorúér-betegség.

Mindenkinek meg kell próbálnia, hogy részt vegyenek közepes intenzitású aerob edzés legalább 2 óra 30 perc hetente, vagy erőteljesen aerob testmozgás 1 óra és 15 perc hetente. Aerob testmozgás, mint például a tempós séta, bármilyen feladat, amelyben a szív gyorsabban ver, és az előírtnál több oxigént, mint máskor. Minél aktívabb, annál több lesz előnyös. Vegyen részt aerob testmozgás legalább 10 percig egy időben elterjedt az egész héten.

Olvasson többet a fizikai aktivitás

Beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi az új edzéstervet. Kérdezze meg orvosát, hogy mennyi és milyen fajta testmozgás biztonságos az Ön számára.

Ha dohányzik, kilép. A dohányzás növelheti a kockázatot a koszorúér-betegség és a szívroham, és ronthatja más koszorúér-betegség kockázati tényezői. Beszélje meg orvosával, programok és termékek, amelyek segíthetnek leszokni a dohányzásról. Is, próbáld meg elkerülni a passzív dohányzást.

Ha problémája van a dohányzásról való leszokás a saját, úgy csatlakozott a támogató csoport. Sok kórház, munkahelyek, és a közösségi csoportok kínálnak osztályok hogy segítsen az embereknek leszokni a dohányzásról.

Olvasson többet a dohányzásról való leszokás a dohányzás és a szíved.

További információ a szívbetegségek és a vonások, feltételek és szokások, amely növelheti kialakulásának kockázata is. Beszéljen orvosával az Ön kockázati tényezők a szívbetegségek és ezeket hogyan lehet ellenőrizni.

Ha az életmódbeli változások nem elegendőek, orvosa gyógyszereket, hogy ellenőrizzék a kockázati tényezőket. Vegyük az összes gyógyszert az orvos azt tanácsolja. Látogassa meg orvosát rendszeresen, és ajánlott tesztelés.

Ismeri a számok. Kérdezze meg orvosát a három teszt és az eredmények kifejtette, hogy ha

Végül, tudom, a család történetét a szívbetegségek. Ha Ön vagy valaki a családban szívbetegség, értesítse orvosát.

Több mint 100 a közösség tagjai gyűltek össze a Klinikai Központ a Bethesda, MD, hogy felhívják a figyelmet a nők és a szívbetegség. A tömeg alakult egy hatalmas emberi szív tiszteletére Országos Wear Red Day, amely kerül sor minden évben az első péntek február. Hangszórók A rendezvényen Dr. Francis Collins, a rendező az, Dr. Gary H. Gibbons, a rendező a NHLBI; Dr. Griffin Rodgers igazgatója, a National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek, Dr. Janine Clayton, a Hivatal igazgatója a kutatás Női Egészség és Dr. John Gallin igazgatója, a Klinikai Központ. További információ a szívbetegség, keresse fel a NHLBI honlapján. Ha megosztod ezt a videót a Twitter, használja #NationalWearRedDay.