influenza vakcina: biztonságos emberek tojás allergia?

Igen tudsz. Néhány influenza vakcinák felhasználásával készült tojás. Ennek eredményeként, a vakcinák kis mennyiségű tojásfehérje bennük. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy ha allergiás a tojásra nem tud egy influenza elleni védőoltást.

Van két influenza vakcinák, amelyek nem tartalmaznak tojásfehérje használatra jóváhagyott felnőttek 18 éves és idősebb. És még influenza elleni oltóanyagok, amelyek rendelkeznek tojásfehérje adható biztonságosan a legtöbb ember számára a tojás allergia.

Ha már volt egy reakciója a tojásra a múltban, beszéljen orvosával, mielőtt elindul a influenza elleni védőoltást. Orvosa dönthet úgy, hogy megadja a vakcina készült tojás nélkül, vagy küldjön egy orvos, aki specializálódott allergia.

A bőrteszt lehet szükség, hogy ha igazán allergiás a tojásra. A nővér vagy orvos fogja karcolni kis mennyiségű tojásfehérje a bőrön, és figyelje meg, hogy a bőr reagál rá.

Ha a bőr teszt pozitív, akkor is valószínűleg tudja, hogy az influenza elleni vakcina. Orvosa, hogy várjon 30 percet, mielőtt elhagyja, abban az esetben van egy reakció.

Val vel

keresse fel orvosát